Large selection of products and fast shipping!
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Waar staat WWW voor?

  • Posted on
Waar staat WWW voor?

WWW staat voor?

Warme Winter Wijnen!

De nieuwe oogst van Domaine Chanssaud is binnen……


Gisteren kregen wij een nieuwe zending wijn binnen van Domaine Chanssaud uit Châteauneuf-du-Pape.
In september waren we op bezoek bij onze Châteauneuf-du-Pape en Côtes du Rhône producent: Domaine Chanssaud.
Wat een hartelijke, lieve en hardwerkende mensen. Men zat midden in de oogst, de druiven voor de witte wijnen en de Syrah waren al binnen. Het wachten was nog op de perfecte rijpheid van de Grenache en Mourvèdre druiven. Maar toch nam men alle tijd voor een rondleiding en een proeverij. 

Het heeft de dagen erna twee keer enorm gestormd. Bakken met regen zijn er gevallen in het Rhônedal. Op dat moment besef je als wijnliefhebber wel hoe zwaar en risicovol het leven van een wijnboer kan zijn. De bijna perfecte toestand van de druiven in 2015 werd net voor de oogst zwaar op de proef gesteld. Gelukkig is de schade achteraf meegevallen. Doordat de wijngaarden wat hoger liggen en een dikke laag rolkeien bevatten kon het water hier goed weglopen.
Er is wel wat verlies geweest maar toch is er sprake van een erg goed wijnjaar voor Domaine Chanssaud.

 Chanssaud is inmiddels een gecertificeerd biologisch bedrijf. En dat proef je! Wat een prachtig, zuiver fruit. De gemiddelde leeftijd van de stokken is behoorlijk oud (45-60 jaar) maar daarnaast heeft men ook kleine perceeltjes zeer oude stokken  80+ jaren in zowel Châteauneuf-du Pape als in de Côtes du Rhône. Zelfs een perceeltje van 115 jaar oude Grenache planten. Door de druiven te ontstelen maakt men een zwoele, zachte stijl wijn. Rijk en met enorme diepgang.

Zwoel rijp rood fruit waarin bramenjam te herkennen valt, fijne kruidigheid, een vleugje zoete drop en laurier….Zijdezachte tannines. Een heerlijke zachte, ronde afdronk die lang nagalmt.
Een hartverwarmende wijn. Uitwaaierend in de mond. Compleet als een symphonie orkest!

Perfecte wijnen voor dit jaargetijde: Warme Winter Wijnen.

Heerlijk met wild, winterse groenten maar ook bij stampot zoals boerenkool.

Probeer ze nu!

 

mkWines

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »